Αντιρατσιστική εκδήλωση,21 Μαρτίου 2013

Στις 21 Μαρτίου του 1960, εβδομήντα νέοι άνθρωποι δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από την αστυνομία της ρατσιστικής τότε Νοτίου Αφρικής, κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας ενάντια στους νόμους του Απαρτχάιντ. Δηλαδή, εναντίον των πολιτικών του απάνθρωπου φυλετικού διαχωρισμού μεταξύ των κατοίκων αυτής της χώρας.

Η ημέρα αυτή μας θυμίζει την ανάγκη αντιμετώπισης όλων αυτών που προωθούν τον ρατσισμό, τις φυλετικές διακρίσεις, την ξενοφοβία και τη μισαλλοδοξία, αλλά και συμπαράστασης προς τα θύματα αυτών των απαράδεκτων συμπεριφορών.
Οι φωτογραφίες είναι από τις βιωματικές δραστηριότητες που έγιναν στο σχολείο μας από τους μαθητές στις 21 Μαρτίου, που έχει καθιερωθεί από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ως παγκόσμια ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.
Μεταξύ των δραστηριοτήτων περιλαμβανόταν και η δημιουργία ενός «ζωντανού» σταυρολέξου με τα σώματα των μαθητών που κρατώντας τα κατάλληλα γράμματα σχημάτιζαν λέξεις εναντία στο ρατσισμό.

About the Author: Διαχειριστής