Αντιρατσιστική Εκδήλωση (Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων)

Στο 1ο ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων πραγματοποιήθηκε αντιραστιστική εκδήλωση στα πλαίσια της παγκόσμια ημέρας για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων. Στα πλαίσια της εκδήλωσης προβλήθηκαν σχετικά βίντεο και παρουσιάστηκε έκθεση από έργα μαθητών  και μαθητριών   με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων των παιδιών  σε θέματα φυλετικών διακρίσεων.

Λίγα λόγια για την 21η Μαρτίου:
Στις 21 Μαρτίου του 1960, εβδομήντα νέοι άνθρωποι δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από την αστυνομία της ρατσιστικής τότε Νοτίου Αφρικής, κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας ενάντια στους νόμους του Απαρτχάιντ. Δηλαδή, εναντίον των πολιτικών του απάνθρωπου φυλετικού διαχωρισμού μεταξύ των κατοίκων αυτής της χώρας.

Η ημέρα αυτή μας θυμίζει την ανάγκη αντιμετώπισης όλων αυτών που προωθούν τον ρατσισμό, τις φυλετικές διακρίσεις, την ξενοφοβία και τη μισαλλοδοξία, αλλά και συμπαράστασης προς τα θύματα αυτών των απαράδεκτων συμπεριφορών.
Η 21 Μαρτίου,  έχει καθιερωθεί από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ως παγκόσμια ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

About the Author: snek