Δανειστική Βιβλιοθήκη ΕΠΑΛ

Η Σχολική Δανειστική Βιβλιοθήκη του ΕΠΑΛ

Η Σχολική Δανειστική Βιβλιοθήκη του ΕΠΑΛ

Η Σχολική Δανειστική Βιβλιοθήκη του ΕΠΑΛ

Tον Μάρτιο του 2011 ο Σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας αποφάσισε τη δημιουργία σχολικής δανειστικής βιβλιοθήκης. Ο Σύλλογος διδασκόντων της -τότε- ΕΠΑ.Σ Άνω Λιοσίων, με την οποία συστεγαζόμασταν, συμφώνησε πρόθυμα και στηρίξε ως συνδιοργανωτής την προσπάθεια αυτή.
Η δημιουργία της βιβλιοθήκης αποτελεί μέρος ενός εγχειρήματος το οποίο εκφράζει πνεύμα αλληλεγγύης προς τους μαθητές μας και την τοπική κοινωνία και συνδυάζεται και με μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων μας προς την ίδια κατεύθυνση, όπως τα δωρεάν ενισχυτικά μαθήματα στους μαθητές μας κι η διοργάνωση πολιτιστικών δράσεων που γίνονται με επιτυχία από τη σχολική χρονιά 2010-11.

Τονίζουμε ότι η προσπάθεια για τη δημιουργία της βιβλιοθήκης γίνεται σε εθελοντική βάση από τους εκπαιδευτικούς, χωρίς επίσημη χρηματοδότηση από κανέναν φορέα. Έτσι,προσπαθούμε για τη μετατροπή του σχολείου μας σε ένα κέντρο δημιουργίας και μορφωτικής και πολιτιστικής υπεραξίας για την τοπική κοινωνία.

Ακολουθώντας αυτήν τη λογική, μέχρι στιγμής, έχουμε καταφέρει και έχουμε συγκεντρώσει 3.000 περίπου τίτλους βιβλίων και έχουμε οργανώσει έναν φιλικό χώρο στον οποίο στεγάζεται η βιβλιοθήκη.

Μπορείτε να  καταβάσετε  το παρακάτω αρχείων για να δείτε τίλτους βιβλίων που έχουμε στη βιβλιοθήκη μας.

Μπορείτε επίσης  να περιηγηθείτε  στους τίτλους της βιβλιοθήκης μας  πατώντας εδώ.

Επίσης, πολλά βιβλία ελεύθερα διαθέσιμα για ενήλικες και παιδιά μπορείτε να βρείτε στις ακόλουθες διευθύνσεις: