Μετεωρολογικός Σταθμός

Από το 2011 πραγματοποιήθηκε  εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού στο ΕΠΑΛ ΆΝω Λιοσίων από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ). Με αυτόν τον τρόπο το σχολείο μας συμμετέχει στο μεγάλο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ συνεισφέροντας στις προγνώσεις που πραγματοποιούνται και παρουσιάζονται στο ευρύ κοινό μέσω του κόμβου www.meteo.gr.

Ο συγκεκριμένος μετεωρολογικός σταθμός είναι το μοντέλο Vantage Pro2 wireless της εταιρείας Davis Instrumerts και μετρά συνεχώς τις βασικές μετεωρολογικές παραμέτρους (θερμοκρασία, πίεση, υγρασία, ταχύτητα και κατεύθυνση ανέμου, ύψος βροχής) τις οποίες αποστέλλει μέσω internet στον κόμβο του ΕΑΑ για επεξεργασία. Οι μετρούμενες τιμές σε πραγματικό χρόνο αλλά και διάφορα στατιστικά και κλιματολογικά στοιχεία της περιοχής απεικονίζονται στην ιστοσελίδα http://penteli.meteo.gr/stations/anoliosia.

Δείτε  -στα αριστερά σας- τις τρέχουσες μετρήσεις από το σταθμό μας.

Επίσης τα δεδομένα του σταθμού μας μπορούν να αναζητηθούν και μέσω της διαδικτυακής κοινότητα www.metar.gr στο δίκτυο σταθμών της οποίας συμμετέχουν οι σταθμοί του ΕΑΑ αλλά και πλήθος άλλων ιδιωτικών σταθμών.