ΕΠΑΛ

To 1ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Άνω Λιοσίων υποστηρίζει τη Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση του Δήμου Φυλής (Άνω Λιόσια,Ζεφύρι,Φυλή), αλλά και μαθητών άλλων περιοχών.

Επαγγελματικό Λύκειο Άνω Λιοσίων

Επαγγελματικό Λύκειο Άνω Λιοσίων

Στο 1ο ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων λειτουργούν 7 τομείς με 14 ειδικότητες που οδηγούν σε αντίστοιχα επαγγέλματα (τεχνικών και υπηρεσιών) . Το ΕΠΑΛ είναι ένα στολίδι για τους κατοίκους του Δήμου, για τους νέους μας και για όλους όσους αναζητούν διέξοδο και εφόδια για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Στο ΕΠΑΛ μπορούν να εγγραφούν όλοι οι μαθητές μετά το Γυμνάσιο ή μετά την Α ‘ Γενικού Λυκείου. Μαθητές μετά την Γ’ τάξη Γενικού Λυκείου παρακολουθούν από τη Β’ τάξη και μόνο μαθήματα ειδικότητας. Επιπλέον από το Μάρτιο του 2017,λειτουργεί και η Μαθητεία-Μεταλυκειακό Έτος, για αποφοίτους ΕΠΑΛ.

Εκτός όμως από γνώση, το ΕΠΑΛ φιλοδοξεί να είναι ένα σχολείο ίσων ευκαιριών για τους μαθητές του, δημιουργικό και ανοιχτό στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία.Ένα σχολείο με κοινωνική, πολιτιστική και περιβαλλοντική παρουσία. Ένα σχολείο αλληλεγγύης και δράσης.Ένα σχολείο ανθρώπινο που εκτός από τους αυριανούς σύγχρονους επαγγελματίες επιδιώκει να προετοιμάσει και τους αυριανούς κοινωνικά ενεργούς πολίτες.

ΕΠΑΛ, Άνω Λιόσια, Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση στο Δήμο Φυλής,